Prvi hrvatski sveobuhvatni priručnik nabave

Operativna i strateška nabava:

stvaranje profita kroz upravljanje procesima u nabavi

OPERATIVNA I STRATEŠKA NABAVA:

Stvaranje profita kroz upravljanje procesima u nabavi

Zadali ste si jasan cilj – želite posložiti svaki odjel i proces u poduzeću kako bi radili kao švicarski sat, jer jasno, to će vam donijeti uštede i dodanu vrijednost. Ukoliko smatrate nabavu jednom od karika ključnih za postizanje vaše izvrsnosti, onda ste na pravom mjestu. Po prvi puta u Hrvatskoj imate jedinstvenu priliku sve o nabavi saznati i naučiti iz cjelovitog priručnika o nabavi, koji sam napisala temeljem svog gotovo tridesetogodišnjeg iskustva i rada u nabavi.

Priručnik nudi smjernice za razvoj kompetencija profesionalaca u nabavi

Priručnik nudi profesionalcima u nabavi smjernice u razvoju njihovih kompetencija za jednostavno i lako ostvarivanje zadanih ciljeva u procesima nabave, u realnom sektoru.

U knjizi nudim rješenja za sljedeće situacije:

  • organizacija nabave u kompaniji
  • planiranje potreba i pravovremene isporuke
  • ostvarivanje ušteda i kontrola troškova
  • upravljanje zalihama i provođenje inventure bez stresa
  • definiranje strategije nabavnih kategorija
  • prepoznavanje rizika u nabavi
  • uspostava strateške nabave
  • suradnja s dobavljačima i partnerski odnos
  • implementacija održive nabave
  • ključne kompetencije za nabavljače i dr.

Upoznaje PAM© - inovativnu metodologiju procjene

Ovaj priručnik temelji se na dugogodišnjim poslovnim praksama i mom radu s klijentima, od mikro poduzeća do srednje velikih poduzeća. Involvirana u njihov rad i svakodnevne izazove u nabavi razvila sam metodologiju koja mi pomaže u procjeni stanja procesa nabave nekog poduzeća. Radi se o alatu PAM© (engl. Procurement Assessment Methodology), koji sam nadogradila globalnim poslovnim praksama i međunarodnim standardima.

Alat za provjeru zdravlja nabave

PAM© je zapravo strateški alat koji obuhvaća sagledavanje i analizu kompletnog procesa nabave kroz četiri ključna parametra: proces, resurse, operacije i mjerljivost. Tom metodom kod svojih klijenata utvrđujem uska grla u procesu, poboljšavam procese i kompetencije, smanjujem gubitke, stvaram dodanu vrijednost za kupce i krajnje korisnike.
U knjizi možete pronaći i primjere ostalih alata i tehnika koje koristim u transformaciji procesa nabave kao što su Kraljičeva matrica, ABC analiza, SWOT analiza i sl.

Kome je namijenjen priručnik „Operativna i strateška nabava“?

Priručnik „Operativna i strateška nabava“ namijenjen je prije svega zaposlenicima u malim, srednjim i velikim poduzećima, poštujući karakteristike organizacijske strukture. Priručnik je podijeljen u tri veća dijela koja pokrivaju tri glavna područja: operativnu nabavu, stratešku nabavu i održivost u nabavi. Svaki dio popraćen je brojnim praktičnim primjerima i alatima, kako bi čitatelji što bolje razumjeli predstavljene teme. Za pojedine termine navedeni su i engleski izrazi radi lakšeg razumijevanja i komunikacije s dobavljačima na međunarodnim tržištima.

145 stranica

dimenzije: 155x225mm

meki uvez

ŠTO DRUGI KAŽU O PRIRUČNIKU
"OPERATIVNA I STRATEŠKA NABAVA"

NARUČITE KNJIGU VEĆ DANAS!

S jedne strane, priručnik je rezultat dugogodišnjeg praktičnog iskustva u provedbi edukacija za nabavljače i konzultantskih projekata za poduzeća, a s druge strane vlastitog profesionalnog iskustva u nabavi u korporacijama.
Naručite svoj primjerak priručnika i držite sve konce nabave u svojim rukama!

+ troškovi dostave

O AUTORICI

mr. sc. Nataša Cikač, dipl. oec.

Nataša Cikač osnivačica je i vlasnica tvrtke Cronata d.o.o. Iza sebe ima gotovo 30 godina profesionalnog iskustva u području nabave i lanca opskrbe. Njezina je misija unapređenje nabavne djelatnosti, što i pokazuje svojim djelovanjem na tržištu. Surađuje s renomiranim poduzećima na projektima transformacije nabave, unapređenja kompetencija zaposlenika i kreiranja prostora za uštede i stvaranje profita. Osnivačica je Nabavne akademije u 3 modula, autorskog programa edukacija za profesionalce u nabavi. Taj program završilo je više od 350 polaznika iz Hrvatske i regije iz različitih grana industrije. Redovna je kolumnistica stručnih časopisa i portala, predavačica na strukovnim konferencijama i panelima te gostujuća predavačica u akademskoj zajednici. Stalni je sudski vještak za financije, računovodstvo, bankarstvo, knjigovodstvo i poreze.
Kontinuirano se educira kako bi svojim klijentima dala najnovija znanja iz područja nabave.