Savjetovanje iz nabave

Ostvarite definiranu strategiju u poslovanju –
uskladite svaki odjel i proces sa postavljenim ciljevima!

Potrebna vam je pomoć konzultanta u području unapređenja nabave, optimizaciji nabave, upravljanju zalihama i stvaranju ušteda? U tom ste slučaju na pravome mjestu. S gotovo 30 godina iskustva u svakodnevnom radu s malim, srednjim i velikim klijentima, skupila smo stručna znanja iz prakse. Ovdje sam kao vaša desna ruka za profesionalnu, objektivnu i stručnu podršku te vam dajem potrebne odgovore na izazove koji se javljaju u nabavi i skladištima.

Primjeri čestih izazova koje uspješno rješavam

 • Problemi sa kašnjenjem prema kupcima.
 • Zastoji u proizvodnji zbog kašnjenja dobavljača.
 • Audit kod dobavljača.
 • Troškovi nabave i mogućnosti za uštedu.
 • Kreiranje plana nabave, praćenje i kontrola.
 • Planiranje financijskih obaveza vezanih za nabavu.
 • Definiranje strukture nabavnih kategorija.
 • Rizici u vašoj nabavi.
 • Postavljanje optimalne razine zaliha u skladištu.
 • Provođenje inventure bez nervoze.
 • Uspostava strateške nabave.
 • Definiranje procesa sa jasnim obvezama i odgovornostima zaposlenika.
 • Postavljanje ključnih indikatora izvrsnosti.

Angažirajte menadžera nabave!

Imate potrebu provesti složenije i strateški važnije projekte u nabavi? U tom slučaju preporučujem vam uslugu interim menadžera za nabavu. Poduzeća se odlučuju za takvu vrstu usluge ako žele svom nabavnom timu osigurati dodatnu stručnu potporu, čime se nabava unaprijeđuje i transformira u stratešku funkciju.

To podrazumijeva projekte vezane uz uspostavljanje odnosa s dobavljačima, definiranje i upravljanje nabavnim kategorijama, prepoznavanje i kontroliranje rizika u nabavi, uvođenje i praćenje KPI i sl. Odnosno, sve ono što uprava i vlasnici žele provesti u nabavi sa strateškog aspekta, a nemaju dovoljno vlastitih resursa.

Dolazim u vaš prostor, slušam sa kojim izazovima se najčešće susrećete, koje su to specifičnosti vaše djelatnosti, što biste voljeli promijeniti te u kojim okvirima ste spremni na promjene. Vrlo jasno i transparentno ću vam pojasniti sve faze suradnje kojom ćemo zajedno doći do postavljenog cilja.

Vaš menadžer nabave

NATAŠA CIKAČ

mr. sc.

Nataša Cikač osnivačica je i vlasnica tvrtke Cronata d.o.o. Iza sebe ima gotovo 30 godina profesionalnog iskustva u području nabave i lancu opskrbe. Njezina je misija unapređenje nabavne djelatnosti, što i pokazuje svojim djelovanjem na tržištu.

Hvala vam na iskazanom povjerenju

Sunčica DraganićKufner grupa d.o.o.
Read More
Izvrsna radionica i edukacija ispunjena interaktivnim radom i razmjenom iskustva. Kratko, jasno i sažeto je prikazan doprinos i važnost nabave u implementaciji ESG strategije. Velika preporuka za sve koji žele nadograditi znanja i iskustva u nabavi.
Anita Budimir Ćale, Ivana ArifovićPIK Vrbovec PLUS
Read More
Zanimljivo, poučno, detaljno objašnjeno, korisno za poslovanje u ugodnoj atmosferi.
Marijana TurčinAbdreja Lončarić Hržić, PIK Vrbovec PLUS d.o.o.
Read More
Zanimljiva, korisna, dinamična edukacija. Edukatorica - odlična, zanimljiva, konkretna. Sigurno smo dobile uvid u osnove ESG-a, uvod u praktične primjere i primjenu.
Mila GaćešaArena hospitality group d.d.
Read More
Edukaciju Održiva nabava odslušala sam u jednom dahu! Zanimljivo, dinamično, poučno sa konkretnim primjerima iz prakse. S ove edukacije odlazim s konkretnim znanjem - sada znam što mi je činiti i što poduzeti po pitanju održivosti u nabavi u mom poslu."
Hrvoje GrubačVoditelj prodaje, Regulator d.o.o.
Read More
Odlična edukacija. Pohvala za aktivno sudjelovanje polaznika na edukaciji. Budući da sam relativno kratko u odjelu nabave, naučio sam alate za koje nisam znao, a koji će mi olakšati daljnje poslove o nabavi.
Enis Šakonjićvlasnik, Ofarm d.o.o.
Read More
Edukacija je jako korisna za mene jer je puna primjera iz prakse pa je na taj način puno razumljivija u odnosu na druge edukacije na kojima sam prisustvovao.
JGL tim korporativna nabava, JGL d.d, Rijeka
Read More
Edukacija se provodi u vrlo ugodnoj i radnoj atmosferi. Voditeljica je izuzetno pristupačna te aktivno uključuje sve sudionike i potiče na izmjenu iskustava i učenje kroz njih.
Alenka Karamajić / Belma KurtovićRaiffeisen bank d.d, BiH, Stručne suradnice za nabavu
Read More
Nabavna akademija je izvanredno iskustvo koje je obogatilo naše znanje i unaprijedilo vještine. Kroz temeljito strukturiran program, kurs je pružio sveobuhvatno razumijevanje procesa nabave od osnovnih principa do naprednih strategija.
Filip VašarevićIzvršni direktor ZEA d.o.o.
Read More
Odlična edukacija o nabavi. Kvalitetno segmentiran proces nabave od početka do kraja. Gđa. Nataša na vrlo stručan i prirodan način objašnjava sve procese, te ih potkrepljuje primjerima. Preporučujem svima koji žele uokviriti proces nabave na jednom mjestu te dobiti konkretne alate za to.
Sunčica DraganićKufner grupa d.o.o., voditelj nabave
Read More
Odlična atmosfera, puno interaktivnog rada i primjera iz područja struke, preporučam svima koji se bave nabavom!
Suzana ForjanABS Sisak d.o.o., referent nabave
Read More
Poučna, zanimljiva, primjenljiva. Nabavu gledam drugačijim očima. Edukacija me motivirala za daljnji rad te sam naučila kako riješiti problem pomoću određenih alata.
Drago SalarMegakop parketni centar d.o.o., voditelj nabave i logistike
Read More
Kvalitetan i sadržajan program. Izvrsni praktični zadaci. Gđa Nataša ima razumijevanja i volje za dodatna pojašnjenja. Zahvalan sam što nam je prenijela dio svog bogatog iskustva.
Aleksandar BobnjarićPressglass d.o.o., specijalist u nabavi
Read More
Poučno, interesantno i zanimljivo. Predavačica se trudi uspostaviti kontakt sa svakim polaznikom te tako motivirati i učiniti svaku temu izuzetno zanimljivom.
Ana LjevarSelk d.d., referent nabave
Read More
Došla sam sa pretpostavkom da će biti dosadno, ali dokazalo se upravo suprotno. Edukacija je vrlo poučna, potkrijepljena stvarnim i korisnim primjerima i iskustvima. Poželjno za svakog djelatnika, po mogućnosti svih odjela, ne samo nabave.
Mirela MartinčićMuraplast d.o.o., referent nabave
Read More
Sama edukacija bila mi je izuzetno važna i poučna u cilju izgrađivanja sebe kao djelatnika nabave, ali i gradnje sebe kao osobe. Tijekom edukacije stekla sam više samopouzdanja i sigurnosti kako u sebe tako i u svoj rad, a tome su mi pripomogli izvrsni kolege koji su sa mnom sudjelovali na edukaciji.
Marko IvanovićAtlantic Trade, specijalist nabave
Read More
Edukacija je iznimno poučna. Daje detaljan uvid u problematiku nabave. Must go za svakog tko se bavi nabavom.
Ivan BačićCromaris, voditelj kat. nabave
Read More
Svakako vrlo korisna edukacija, sa mnoštvo primjera, u vrlo ugodnoj atmosferi.
Sven BalabanićRasco, stručni suradnik u strateškoj nabavi
Read More
Odlična edukacija, puno praktičnih primjera. U svakom dijelu prezentacije sam mogao naći poveznicu sa svojom tvrtkom i radnim mjestom.
Ivan LovrićKEDO, voditelj nabave i logistike
Read More
Akademija mi je bila zanimljiva. Svidjeli su mi se praktični primjeri iz prakse. Radna atmosfera sa sudionicima je bila izvrsna. Preporučit ću svojim prijateljima i suradnicima.
Nataša MurićNaše klasje, referent nabave
Read More
Edukacija je bila opširna, ali i konkretna s jasnim primjerima. S detaljima su bolje pojašnjeni određeni pojmovi kroz razne poslovne djelatnosti. Svakako bih preporučila edukaciju i ostalim kolegama.
Mario BulićHoteli Njivice, voditelj nabave
Read More
Vrlo korisno i zanimljivo. Preporučio bih svim djelatnicima u odjelima nabave.
Ivana RoščićPrimat-RD d.o.o., voditelj logistike
Read More
Edukacija je vrlo zanimljiva i korisna. Odvija se u ugodnoj atmosferi i okruženju. Preporuka svim osobama zaposlenima u nabavi!
Daniela BrankovićZračna luka Pula d.o.o., voditelj nabave
Read More
Krasno je bilo družiti se, učiti i vježbati sa krasnim kolegama i spoznati da bez obzira koje smo djelatnosti nailazimo na vrlo slične situacije. Edukacija je vrlo temeljita, poučna i svakako je preporučam svim kolegama.
Jelena KušterHermes International d.o.o., voditelj nabave
Read More
Puno novih saznanja i novih pogleda na već poznate stvari, nova poznanstva i ugodno druženje!
Iva ČordašB. Braun Adria d.o.o., referent nabave
Read More
Odlična razmjena znanja, iskustva, upoznavanja s ljudima koji se na svakodnevnoj razini susreću s istim problemima kao i ti.
Nino ŽganecPress Glass d.o.o., voditelj nabave
Read More
Naučio sam puno oko alata koji se mogu koristiti za analizu procesa nabave te upoznao ljude iz iste branše koji su mi dali ideje za usavršavanje procesa u mojem odjelu. Svakako preporučujem.
Zoran GudeljAlmos d.o.o. Kutina, voditelj nabave i logistike
Read More
Jako korisno i primjenjivo u praksi.
Snježana CunjakRIS d.o.o., konzultant
Read More
Odličan koncept i organizacija predavanja. Zahvaljujući informacijama i iznošenjem iskustva predavača i polaznika svaka firma može poboljšati proces nabave. Za svaku preporuku!
Aleksandar Vaskov EdeklerskiG2H, referent nabave
Read More
Zanimljivo je dijeliti iskustva, situacije, ideje sa kolegama iz nabave koji dolaze iz različitih sredina, geografskih i iz različitih industrija. Situacije koje su kod nas npr. ‘normalne’ kod drugih stvaraju veliki problem u obavljanju poslovnih procesa.
Lana Balog CekušVoditelj nabave, Magdis d.o.o.
Read More
Odlična radionica i predavač iskustveno objašnjava problematiku i izazove u današnjem poslovnom okruženju. Svake pohvale!!!
Alenka Hojka ProhaskaReferent nabave, Selk d.d. Kutina
Read More
Vrlo poučno, stručno, sa mnogo primjera iz struke. Zanimljiva edukacija za sve odjele vezane uz nabavu i procese opskrbe. Preporuka za Akademiju zbog novih znanja, iskustava, susreta sa nabavom iz različitih sektora.
Tajana TeklićReferent nabave, Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o.
Read More
Predavanja su bila izvrsno organizirana. Sve pohvale Nataši na trudu da nam kroz interaktivne radionice predstavi nabavu kroz jedan drugačiji pristup
Patrizia MudrićDirektor nabave, Milenij Hoteli d.o.o.
Read More
Kad se već nakon prvog predavanja vratite u svakodnevne procese rada i odmah doživljaje s predavanja nastavite kontinuirano prepričavati, citirate što ste čuli te počnete koristiti u praksi metode i termine kojima vas je nabavna akademija naučila, to znači da predavanje ispunilo i više od vaših očekivanja! Uz to, odlična prijateljska atmosfera koja se odmah uspostavila među sudionicima rezultirala se vrlo korisno i kvalitetno provedenim vremenom. Nataša, veliko hvala!
Denis MiletovićRukovoditelj operativne nabave, AD PLASTIK d.d.
Read More
Pohvale Nataši i kolegama polaznicima što su stvorili ugodno okruženje za propitivanje trenutnih nabavnih praksi u našim tvrtkama. Najviše mi se svidjela izmjena iskustava s kolegama i Natašino fino moderiranje sa strateškim ubacivanjem primjera iz njenog iskustva. Naoružan novim saznanjima i poznanstvima, nekako mi se svakodnevni nabavni izazovi čine lakšima.
Ivana Švaljek Erste Group Card Processor
Read More
Nabavna akademija je ispunila i više od mojih očekivanja. Najviše mi se sviđa koncepcija koja se ne bazira na monotonom predavanju o definicijama iz kategorije „Nabava“, nego na kontinuiranim raspravama o stvarnim problemima iz svakodnevnog poslovanja te razmjeni iskustava među polaznicima, kako iz različitih branši tako i sa različitih pozicija na radnim mjestima. Vrlo ugodna i ležerna atmosfera. Hvala svim kolegama polaznicima i naravno sve čestitke predavaču.
Previous
Next

Zatražite personaliziranu ponudu

Veselim se poboljšati vaše kompetencije iz područja nabave! Kontaktirajte me kako bismo dogovorili konzalting prema vašim potrebama i novim znanjima vas osposobili za budući profit.