Politika privatnosti

Naše temeljno načelo je privatnost klijenata i zaštita osobnih podataka

Vaša privatnost i zaštita vaših osobnih podataka temeljna su ljudska prava.

Imamo dužnost brinuti za vaše osobne podatke. Osobni podaci su odgovornost i moraju se prikupljati i na bilo koji način obrađivati samo kada je to neophodno.

CRONATA se drži sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

 • Ne prikupljamo više osobnih podataka nego što je neophodno;
 • Vaše osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene;
 • Ne čuvamo vaše osobne podatke ako više nije neophodno;
 • Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti distribuiramo vaše osobne podatke.
 • Vaše osobne podatke ne dajemo neovlaštenim stranama,
 • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu radi donošenja odluka ili profiliranja,
 • Kontinuirano provjeravamo da su vaši podaci sigurno pohranjeni i zaštićeni.

Važno je pročitati ovu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost.

Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i vašu zaštitu.

Ova Politika privatnosti unaprijeđena je 06.02.2024. godine.

Tko smo mi

Tvrtka CRONATA d.o.o. nastupa u odnosu na osobne podatke vas kao naših poslovnih partnera, polaznika naših edukacija i potencijalnih klijenata u ulozi voditelja obrade koji određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka.

Voditelj obrade ove internetske stranice i vaših osobnih podataka je:

CRONATA d.o.o.

Ive Mikaca 2d

HR – 42000 Varaždin

Koje podatke obrađujemo, kako i koliko dugo

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, CRONATA prikuplja vaše osobne podatke.

 

Informacije koje ispunite (vaše ime, e-mail adresa, organizacija) ili pošaljete izravnom e-mail porukom biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev.

 

Naše stranice nisu namijenjene osobama mlađima od 16 godina, a ukoliko ste mlađi od 16 godina nemojte nam davati svoje osobne podatke bez suglasnosti vaših roditelja.

Uspostava poslovne suradnje

Temeljna svrha i pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka je priprema najprikladnijeg odgovora na vaš zahtjev prije ulaska u poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između vas i tvrtke CRONATA, ako je isti već uspostavljen. Na vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovoriti ćemo na vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i tvrtke CRONATA neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve vaše osobne podatke. Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa.

Pohađanje naših edukacijskih programa

Prilikom organizacije Nabavne akademije i ostalih edukacija, prilikom vaše prijave i rezervacije za sudjelovanje prikupljamo osnovni skup vaših osobnih podataka (vaše ime i prezime, e-mail adresa, podaci u vašoj organizaciji i vaša profesionalna pozicija) kao i osnovne podatke za izdavanje računa za sudionike i njihovu isporuku. Osobne podatke sudionika naših edukacija zadržavamo na rok od 2 godine u svrhu  naknadnog izdavanja certifikata ili izgubljenih diploma i sl.

Newsletter

Prikupljamo i vaše e-mail adrese ukoliko se odlučite prijaviti na primanje našeg newslettera, uz napomenu da vam u svako našem e-mail newsletteru osiguravamo da se uvijek možete na jednostavan način odjaviti s popisa primatelja, u kojem slučaju ćemo odmah i bez odlaganja prestati vam slati daljnje newslettere.

Društvene mreže

Naša web stranica sadrži poveznice na druge web lokacije i društvene mreže (npr. Facebook, Linkedin) te se na njih ne odnosi naša Politika privatnosti. Iako se na našim službenim stranicama na društvenim mrežama nalazimo u ulogama zajedničkih voditelja s pojedinom društvenom mrežom, svakako preporučujemo da pročitate uvjete zaštite osobnih podataka svake web stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate svoje osobne podatke.

Ovlašteni izvršitelji obrade

Surađujemo s partnerima koji nam pomažu pružati i unaprjeđivati naše usluge i proizvode te činiti našu direktnu komunikaciju s vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora o obradi podataka u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom privatnosti, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega partneri i tvrtke koja za nas osiguravaju IT podršku, održavanje poslovnih aplikacija, sigurnu pohranu poslovne dokumentacije i druge usluge u vezi s predmetom poslovanja našeg društva, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje naših ugovornih obveza prema vama i osigurati vam visoku razinu kvalitete naših usluga.

Kolačići (cookies)

Naša web stranica koristi male tekstualne datoteke i postavlja ih na vašem računalu ili uređaju u svrhu prilagođavanja sučelja vašeg web preglednika. Kolačići neophodni za osiguranje funkcionalnosti naše web stranice ne mogu se isključiti. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što su postavke kolačića, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Za uporabu ostalih kolačića kojima bismo prikupljali vaše osobne podatke neophodna je vaša prethodna privola, a i u slučaju izostanka vaše slobodne privole vi i dalje možete u potpunosti koristiti našu web stranicu i imati neometan pristup do svih njenih sadržaja.

Popis svih kolačića koje naša web stranica koristi nalazi se unutar ponuđene trake za kolačiće na dnu web stranice. (s obzirom da ih nisam dobio, onda ih ne mogu ovdje navesti, nadam se da će ekipa navesti sve detalje u Cookie banneru, kako su najavili)

Vaša prava

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

 • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je CRONATA prikupila o vama. Imate pravo na pristup svojim osobnim podacima i na informiranost koje podatke i na koji način obrađujemo, s kojom svrhom i na koji rok. Pružamo vam mogućnost da dobijete i kopiju vaših osobnih podataka.
 • ISPRAVLJANJA netočnih ili nepotpunih osobnih podataka koje CRONATA ima o vama. Imate pravo na ispravak ili dopunu vaših eventualno netočnih ili nepotpunih osobnih podataka. Dapače, javite nam ukoliko uočite da je bilo koji od vaših osobnih podataka netočan ili nepotpun.
 • BRISANJA osobnih podataka koje je CRONATA prikupila o vama. Imate pravo zatražiti nas da izbrišemo vaše osobne podatke, kada podaci više nisu potrebni za ostvarenje svrhe za koju su bili prikupljeni, kada podnesete opravdani prigovor ili se vaši osobni podaci obrađuju nezakonito.
 • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane CRONATE ako želite da ih ne brišemo niti više koristimo. Možete zatražiti od nas da ograničimo obradu podataka, primjerice, kada je brisanje, ispravak ili prigovor u vezi s vašim osobnim podacima na čekanju i/ili kad nemamo valjanu osnovu za obradu vaših podataka a želite da ih zadržimo. Kada je obrada ograničena, vaši podaci će biti pohranjeni i neće se dalje obrađivati. Primjerice, ako osporavate točnost svojih podataka, obrada takvih podataka će se ograničiti dok se ne osigura da su podaci točni.
 • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane CRONATE. Imate pravo prigovora na određeno postupanje s vašim osobnim podacima. Primjerice, možete uputiti zahtjev da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke za dostavu newslettera.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

 • poslati upit putem našeg kontakt obrasca na našoj web stranici ili
 • poslati e-mail na info@cronata.hr ili
 • poslati svoj zahtjev na adresu CRONATA d.o.o., Ive Mikaca 2d, HR – 42000 Varaždin,

a mi ćemo odgovoriti najkasnije u roku mjesec dana.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU u kojoj imate uobičajeno boravište ili mjesto rada, ukoliko smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog nadzornog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Selska cesta 136

HR – 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

e-mail: azop@azop.hr

Web: www.azop.hr

Unaprjeđenje ove politike privatnosti

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena pravila koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.