lean menadžment

Je li Lean menadžment za moju tvrtku?

Tržište na kojem radimo i djelujemo sve je kompleksnije i turbulentnije. Svaka tvrtka želi biti što bolja, profitabilnija, konkurentnija bez obzira da li nudi proizvod ili uslugu. Cilj svakog managementa je zadovoljiti potrebe svojih kupaca/korisnika uz optimalno korištenje resursa tvrtke. Jedan od najsnažnijih alata koji se koristi upravo u segmentu postizanja poslovne izvrsnosti je Lean metodologija. Rezultati su vidljivi kroz smanjenje troškova, smanjenje zaliha sirovina, materijala, gotovih proizvoda, optimizaciju procesa, uklanjanje zastoja, povećanje radne sigurnosti, povećanje kvalitete proizvoda i zadovoljstvo kupaca.

Zašto implementirati Lean metode?

  • Radi se o metodi koja dokazano ostvaruje rezultate. Engleska riječ Lean znači vitak, a predstavlja metodu postizanja maksimalnih efekata poslovanja uz minimalnu upotrebu resursa. Sve je krenulo u Toyoti gdje je utvrđeno da je tvrtka u stanju postići „više sa manje“.
  • Opisom procesa identificiramo korake u svakom dijelu poslovanja tvrtke. Zadatak lean metodologije je da prepozna i ukloni sve nepotrebne korake koji nam troše resurse jer kupac neće platiti naše greške, zar ne?
  • Iako je u početku lean bio povezan sa proizvodnjom, on je prije svega način razmišljanja stoga ima svoju primjenu i u ostalim dijelovima tvrtke (nabava, skladište, logistika) pa čak i u tvrtkama koje se ne bave proizvodnjom.
  • Lean je poslovna strategija koja uključuje sve razine zaposlenih pa je i stoga sigurnost uspjeha implementacije novih alata veća.
  • Fokus je na ostvarivanju dodatne vrijednosti za kupca pa je stoga i svaku proces u tvrtku fokusiran upravo na krajnjeg kupca (to više nije samo zadaća prodaje).
  • Glavni efekti su: zadovoljstvo kupaca, motiviranost zaposlenika i profit.

Radionica: Lean menadžment u lancu opskrbe, 29.11.2018. u Zagrebu

Naučite primjenu lean metodologije u svim segmentima lanca opskrbe, otklonite gubitke i stvorite dodatnu vrijednost za kupca, te u konačnici ostvarite veći profit. Rezervirajte svoje mjesto na radionici Lean menadžment u lancu opskrbe.

Prijave za radionicu molimo pošaljite putem e-maila na: info@cronata.hr.

Dobro nam došli!

Zatražite personaliziranu ponudu

Veselimo se poboljšati vaše kompetencije iz područja nabave! Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili konzalting prema vašim potrebama i novim znanjima vas osposobili za budući profit.