Partner za EU projekt Prekvalifikacijom do posla

Cronata partner na EU projektu “Prekvalifikacijom do posla”

Na konferenciji održanoj 15. siječnja 2020. godine predstavljeni su rezultati EU projekta pod nazivom “Prekvalifikacijom do posla“, kojeg je provodila Gospodarska škola Varaždin u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a u kojem je tvrtka Cronata sudjelovala kao vanjski partner za uslugu edukacije i provođenje praktične nastave.

Uz ravnateljicu Gospodarske škole Varaždin Katicu Kalogjera Novak i voditeljicu projekta Martinu Katalenić, na konferenciji su sudjelovali i Branka Šaško kao predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu, zamjenik župana Tomislav Paljak, vlasnica tvrtke Cronata Nataša Cikač kao partner na projektu te ostali gosti. Projekt je trajao dvije godine, i to u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti“.

U projektu je sudjelovalo ukupno 23 polaznika od kojih je 12 polaznika uspješno završilo edukaciju te su tako stekli nova znanja, vještine i kvalifikacije za zanimanja Kuhar i Slastičar. Time su postali konkurentniji na tržištu rada te s ponosom možemo reći da je većina polaznika danas u radnom odnosu.

Nataša Cikač, vlasnica tvrtke Cronata, izrazila je svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu čiji je cilj bio smanjiti nezaposlenost u Varaždinskoj županiji. Posebno je istaknula da je u današnje vrijeme izrazito važno stjecanje stručnih znanja kroz praktičnu nastavu, naročito u uslužnim djelatnostima poput hotelijerstva i općenito turizma gdje nedostaje obrazovanih radnika.

Suradnja na EU projektima poput ovog je primjer odlične prakse sa ciljem povećanja zapošljivosti. Stoga tvrtka Cronata i u budućnosti stoji na raspolaganju kao potencijalni partner za projekte usmjerene za unaprjeđenje vještina i kompetencija u svrhu veće konkurentnosti na tržištu.

 

EU projekt Prekvalifikacijom do posla            

Zatražite personaliziranu ponudu

Veselimo se poboljšati vaše kompetencije iz područja nabave! Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili konzalting prema vašim potrebama i novim znanjima vas osposobili za budući profit.