Konzultantica Nataša Cikač na Nabavnoj konferenciji u Portorožu

U periodu od 05.-06. svibnja 2022. održana je Regionalna konferencija o nabavi u Portorožu. Konferencija je namijenjena kako menadžerima nabave, tako i profesionalcima te svima onima koji smatraju da je nabava ključna za rast poslovanja i dugoročni održivi razvoj.

Program pokriva makroekonomski i geostrateški razvoj, primjere nabavnih strategija, inovacije i povećanje učinkovitosti. Programski sadržaji pokrivaju sva ključna područja upravljanja nabavom, od digitalizacije procesa nabave, upravljanja nabavnim rizikom, održivosti do organizacije i upravljanja nabavnom funkcijom. Uključen je i sadržaj iz razvoja komunikacijskih, pregovaračkih i liderskih vještina. Cilj konferencije je predstaviti svježe i napredne poglede na ulogu i funkciju nabave te mogućnosti povećanja doprinosa funkcije nabave uspjehu organizacije.

Od prilagodbe do transformacije

Ovogodišnji moto Konferencije bio je From adaptation to transformation. S vodećim praktičarima i istraživačima, kao i sa stručnjacima i teoretičarima, upoznali smo nove poglede, pristupe i trendove u području nabave. Program kombinira najnovija saznanja u području nabave znanosti s dobrim praksama iz različitih industrija. Bila mi je izuzetna čast što sam sudjelovala na konferenciju u dvostrukoj ulozi: kao predavač i kao panelist na okruglom stolu.

Na poziv kolegice Marine Lindič iz slovenskog Nabavnog udruženja, vrlo rado sam pripremila aktualno izlaganje – Kako stvoriti dodatnu vrijednost u nabavi. Lijep je doživljaj iznijeti svoja praktična iskustva, ali i aktualne novosti među 120 kolega iz nabave. Imala sam priliku 2017. sudjelovati kao predavač na Konferenciji o nabavi u Zagrebu u organizaciji HUND-a tako da je ovo bio inspirativan nastavak suradnje.

Okrugli stol je pak bio prilika da rezimiramo sve zaključke oba dva dana konferencije – nabava mora postati centar zbivanja u poslovanju poduzeća, dio je strategije poslovanja, no poslovni modeli se definitivno uslijed novonastalih vremena mijenjaju. Naglašava se agilnost, sve aktivnija suradnja sa dobavljačima, ali i internim korisnicima. Naravno ne smijemo zaboraviti ni razvoj kompetencija zaposlenika budući da se od nabave očekuje puno.

Tijekom konferencije dodijeljena je nagrada za Nabavnog menadžera 2022. koju je primio kolega Uroš Zupančić iz Petrola. Čestitke.

Izuzetno iskustvo, odlična organizacija, super atmosfera – drago mi je da svojim radom mogu djelovati na unapređenju nabavne djelatnosti u Hrvatskoj i regiji.

Autor: mr.sc. Nataša Cikač – konzultantica za nabavu i lanac opskrbe

Zatražite personaliziranu ponudu

Veselimo se poboljšati vaše kompetencije iz područja nabave! Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili konzalting prema vašim potrebama i novim znanjima vas osposobili za budući profit.