13. Nabavna akademija – dokaz da 13 nije nesretan broj

Zagreb, 06.04.2023.

Nakon svake završene Nabavne akademije pomislim da će biti lako napisati osvrt na istu. No, emocije su uvijek jake, jer i ja kroz godine uz polaznike učim, a ne prenosim samo znanje.

7 godina kontinuiranog rada na programu edukacija profesionalaca iz nabave nije nimalo malen zalogaj. Edukacije su u svakom poslovanju važne, kako bi mogli pratiti promjene na tržištu i biti konkurentni. Tako mi je i ova 13. generacija polaznika dala povjerenje, kako bi naučili nešto novo o nabavi.

Ovaj je program do sada pohađalo nešto više od 300 polaznika. Drago mi je da nije poznat samo unutar granica Hrvatske, već se glas o akademiji proširio unutar naše regije.

Program se u ovih 7 godina mijenjao, prilagođavao novitetima na tržištu, ali i potrebama polaznika, a uvelike i prema povratnim informacijama koje svakodnevno dobivam od svojih klijenata.

Novost posljednje akademije je uvođenje i tzv. „soft skills“, odnosno mekih vještina, koje su važne i profesionalcima u nabavi.

Kako je program zamišljen?

Program je i dalje zamišljen u 3 modula. Provodi se u 3 jednodnevne radionice u razmaku od 3 tjedna.

Operativna nabava

U prvom modulu učimo: kako postaviti i definirati proces nabave, gdje on počinje i završava, te koje su odgovornosti i obveze u nabavi. Bavimo se i planiranje, ali i metodama kako ostvariti uštede te koji su to KPI karakteristični za nabavu.

Strateška nabava

Upoznajemo se s alatima koji olakšavaju proces nabave. Fokus je na suradnji s dobavljačima i kako nam alati mogu pomoći kako bi stvorili dodatnu vrijednost. Nezaobilazna tema je – pregovaranje. Učimo što je ključno u pregovaranju, koje su faze pregovaranje, te kako postati bolji pregovarač.

Kontinuirana poboljšanja u nabavi

U ovom se modulu baziramo na metodi kontinuiranih poboljšanja. Učimo metode i tehnike koji nam omogućavaju provođenje promjena i za njihovu uspješnost. Jer bez promjena i poboljšanja, ne možemo se razvijati i stvarati dodanu vrijednost kako za poduzeće tako i za krajnje kupce.

Riječ polaznika

Kao i svake, tako smo i nakon ove akademije zatražili feedback polaznika, kako bi svaka iduća akademija bila bolja, kvalitetnija i pružila ono što je polaznicima najvažnije – znanja i vještine koje mogu odmah koristiti u svom poslu.

Edukacija je odlično osmišljena, predavač gđa. Nataša Cikač stručna je u području nabave, također i

odličan govornik i predavač. Na sva pitanja odgovarala je stručno, brzo i razumljivo.

Sigurna sam da smo svi naučili nešto što ćemo implementirati u rad u našim poduzećima bez obzira na

branšu iz koje dolazimo. – MARTINA MARČETA, ROBIN D.O.O., KOORDINATORICA MALOPRODAJE

Što dalje?

Ako želite biti dio iduće generacije Nabavne akademije s kojom krećemo u rujnu, pratite naš newletter i  objave na Linkedinu krajem svibnja, kada otvaramo prijave.

A mi ćemo marljivo skupljati novitete na tržištu i podijeliti s vama svoje znanje, kako bi vi kao polaznici što bolje upravljali nabavom. Dobro nam došli!

Autor: mr.sc. Nataša Cikač – konzultantica za nabavu i lanac opskrbe

Zatražite personaliziranu ponudu

Veselimo se poboljšati vaše kompetencije iz područja nabave! Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili konzalting prema vašim potrebama i novim znanjima vas osposobili za budući profit.