Radionica Tajne uspješne nabave. Cronata

Održana radionica “Tajne uspješne nabave” koju je vodila Nataša Cikač

U Zagrebu je 23.05.2019. održana radionica pod nazivom “Tajne uspješne nabave”, koju je vodila vlasnica tvrtke Cronata Nataša Cikač. Bila je to jednodnevna radionica namijenjena nabavljačima i svima koji se u svom poslu bave nabavom. U nastavku donosimo glavne teme i zaključke s radionice, te neke od prekrasnih komentara polaznika.

Na radionici smo se bavili procesom nabave. Pričali smo na koji način se nabava inicira u tvrtkama, koje su odgovornosti i obveze kako samih nabavljača tako i internih korisnika. Najčešće se u nabavi bavimo rokovima, odnosno često nedostaje vremena za kvalitetno provođenje cijelog procesa nabave.

Osnovni problem je kako definirati kvalitetne i što detaljnije potrebe naših internih korisnika. Naučili smo kako definirati što konkretniji zahtjev za pokretanje nabave, na koji način planirati potrebe kako stanje zaliha ne bi bilo preveliko, a opet s druge strane da imamo dovoljno za potrebe proizvodnje i prodaje. Isto tako zaključili smo da je današnji pristup dobavljačima sve više strateški, da nastoji ostvariti partnerski odnos i suradnju. To se naročito odnosi na dobavljače koji imaju značajan utjecaj na naš gotov proizvod i naše poslovanje.

Sigurno da je teško donositi odluke bez da imamo kvalitetne podatke i izvještaje. Stoga smo definirali najvažnije pokazatelje koje nabava treba pratiti, kao i KPI u nabavi, tj. ključni pokazatelji uspješnosti, kojima mjerimo uspješnost procesa nabave i prostor za unapređenje.

Naravno, sve to je nezamislivo bez ljudi i kvalitetnih kadrova pa smo istaknuli najvažnije kompetencije jednog nabavljača.

I za kraj, tema digitalizacija kao nezaobilazna u današnje vrijeme. Pričali smo što ustvari digitalizacija podrazumijeva i koliko može olakšati poslovanje poduzeća, a onda i uspješnost nabave. Zaključno, jedna od kolegica je rekla: “Hitno je sve ono što se kasno traži.” i svi smo se složili oko toga.

 

Ako želite da održimo ovakvu edukaciju za djelatnike Vaše tvrtke javite se na: info@cronata.hr  – Sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći da unaprijedite svoja znanja iz nabave!

 

PROČITAJTE ŠTO KAŽU POLAZNICI RADIONICE “TAJNE USPJEŠNE NABAVE”:

  • “Edukacija je bila vrlo korisna i zanimljiva. Posebno mi se svidjelo što je potkrepljena primjerima iz poslovne prakse i što je interaktivnog karaktera. Predavačica Nataša je imala zanimljiv pristup predavanju i dovoljno govori što smo se svi uključili u priču sa svojom problematikom i anegdotama. Predavanje je nadmašilo moja očekivanja.” – Klara Husnjak, viši samostalni referent nabave, Tvornica Šećera Osijek d.o.o.
  • “Edukacija je bila veoma interesantna sa ogromnim brojem primjera iz prakse te sa informiranjem o posljednjim trendovima u nabavi. Interakcija sa kolegama iz raznih grana industrije nam daje sveobuhvatni pregled kretanja u našoj profesiji. Predavač vrlo zanimljivo izlaže i potiče interakciju.” – Ivan Šumelj, procurement specialist, Mercury Processing Services International d.o.o.
  • “Jako dobra edukacija s obzirom da voditelji nabave nemaju često priliku imati ovakve radionice, ali i interakciju sa moderatorom. Smatram da ovakvih edukacija treba biti još više, jer složenost procesa nabave je mnogo velika da bi stala u jednodnevnu radionicu. Svakako ću prvom prilikom sudjelovati na sljedećoj edukaciji jer ovakvo iskustvo je neophodno za ljude koji rade u nabavi.” – Mirko Ljubić, TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg
  • “Izuzetno zanimljiva edukacija sa mnoštvo konkretnih primjera i bez praznog hoda. Predavačica je izuzetno kompetentna, a s druge strane predavanje je jednostavno i lako razumljivo.” – Tina Smilović Peruza, direktor, Godiva d.o.o.

 

Radionica Tajne uspješne nabave. Nataša Cikač            Radionica Tajne uspješne nabave. Cronata

Zatražite personaliziranu ponudu

Veselimo se poboljšati vaše kompetencije iz područja nabave! Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili konzalting prema vašim potrebama i novim znanjima vas osposobili za budući profit.